تحولات لبنان و فلسطین

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۱
کد خبر: 531686

رئیس بیمارستان مسیح دانشوری تهران ضمن اشاره به انتظار ۲۷ هزار نفر در صف دریافت عضو گفت: در مجموع هر سال ۳۰۰۰ نفر در ایران به مرگ مغزی دچار می‌شوند که از این تعداد هزار نفر را شناسایی می‌کنیم اما فقط ۷۵۰ نفر به پیوند عضو می‌رسند.روزانه ۱۰۰ نفر از این افراد به علت نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می‌دهند.

فوت روزانه ۱۰۰ نفر به علت کمبود عضو پیوندی

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علی اکبر ولایتی در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت روز ملی اهدای عضور در بیمارستان مسیح دانشوری برگزار شد با اشاره به صدور فتوای اهدای عضو در سال ۶۸ توسط امام خمینی (ره) گفت: پس از درخواست دکتر ایرج فاضل - وزیر بهداشت وقت- در سال ۶۸ درباره اجازه اهدای عضو، حضرت امام(ره) در تاریخ ۳۱ اردیبهشت سال ۶۸ یعنی ۱۴ روز قبل از رحلتشان با این درخواست موافقت کردند. خوشبختانه ایران سرآمد تمام کشورهای خاورمیانه و شاخ آفریقاست و یکی از امتیازهای کشور ما این است که به علت فقه پویای شیعه حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری، فتوای پیوند عضو از جسد را صادر کردند اما در بسیاری از کشورها از جمله برخی کشورهای اهل سنت، همه مفتی‌ها با پیوند عضو از جسد موافق نیستند.

ولایتی ادامه داد: هر فرد مرگ مغزی در صورتی که اعضای بدنش سالم باشد می‌تواند جان ۹ نفر را نجات دهد و علاوه بر دو ریه و قلب، امکان اهدای دو کلیه،کبد،دو قرنیه و نسوج مختلف وی وجود دارد.

وی درباره مهمترین مشکل در امر پیوند عضو در ایران گفت: هزینه عمل پیوند را تا بیش از ۹۰ درصد وزارت بهداشت پرداخت می‌کند. شاید حدود پنج تا ۱۰ درصد این هزینه را نیز خیرین می‌پردازند. برای مثال یک عمل پیوند ریه حدود یک میلیارد تومان هزینه دارد، در حالی که بیمار و دریافت‌کننده عضو پیوندی تقریبا هیچ پولی پرداخت نمی‌کند و عمل پیوند برای او تقریبا رایگان است.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مسیح دانشوری تهران،ولایتی در پایان اظهارکرد: هزینه‌های بعد از پیوند مانند برخی داروها هستند که برخی از آنها تحت پوشش بیمه نیستند و ممکن است فرد گیرنده تا چندین ماه مجبور باشد بیش از پنج تا ۱۰میلیون تومان در هر ماه برای داروهای ضد پس زدن عضو پیوندی بپردازد از سوی دیگر پیشنهاد می‌کنیم دولت با ارائه لایحه و تصویب قانونی در مجلس، سازمان تامین اجتماعی را موظف کند که از خانواده اهدا کنندگان حمایت کند و به خانواده آنان مستمری پرداخت شود تا معیشت آنان تامین شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.